Online megnyitó az „Euro Fototo Art” Nemzetközi Egyesület székhelyén

Az „Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület (AIEFA) a váradi középkori Fejedelmi  Palotájában lévő konferenciaterme soha nem látott online megnyitónak adott helyet, melynek megnyitóján az egyéni online tárlat szerzője, Jusztin László fotóművész is részt vett.

A vajdasági fotóművészt kollégái, Barát Attila és Ördög István óbecsei fotográfusok is elkísérték akik erdélyi körútjuk utolsó állomásaként Nagyváradra is eljutottak az ünnepi eseményre.

A Kárpát-medencei Magyar Fotográfiai Társaság (KMFT) által szerevezett rendezvényen megjelent közönséget Tóth István AFIAP, ESFIAP fotóművész, az AIEFA elnöke és a KMFT alenöke köszöntötte, aki beszédében értékelte az Egyesület honlapján lévő „DIGI” Galéria – EFA Nagyvárad Románia Kiállítási Központ keretén belül rendezett kiállítások szerepét.

„Küldetésünk az, hogy a megszervezett kiállításokat a lehető legközelebb hozzuk a látogatóközönséghez. Ez az új virtuális forma a világ minden táján élő érdeklődö nagyközönségnek kínálja azt a lehetőséget, hogy megtekintsék az új virtuális térben rendezett tárlatokat” mondta az AIEFA elnöke és a KMFT alenöke.

Ezt követően a kiállító fotóművész megköszönte a szervezők fáradozását, hogy a nagyváradi fellegvár e csodálatos terében rendezték meg az egyéni kiállítását. A megnyitón az AIEFA elnöke egy csokor virággal köszöntötte kollégájuknak, Kovács Orsolyát születésnapján.

Az online megnyitó zenei pillanatait a „Duo Sola Fide” csoport képviselője, Thurzó Sándor József művész szolgálta, aki szerb, román és magyarországi zeneszerzők több műveit adta elő. A megnyitót a Nemzetközi Szövetség Facebook-oldala élőben közvetítette. Az AIEFA és partnere a „Summi Agro Romania” közös szervezésében  megrendezett virtuális kiállítás 50 fekete-fehér és színes szabad témájú fotóbol állították össze.

A tárlat látogató a fotóművészet számos műfaját fedezheti majd fel a kiállított képek között: esszét, portrét, tájképet, utcai fotót, makrofotózást, szociófotót stb.

A kiállítás az AIEFA és az OTL különleges együttműködésének köszönhetően a tömegközlekedés képernyőjén is megtekintheti  az utazó közönség. Jusztin László fotóművész kiállítása 2022. augusztus végéig tekinthető meg az EFA DIGI Galériában https://www.eurofotoart.com/efa-exbhibitions-halls/efa-digi-gallery/08/, illetve a modern közlekedési eszközök képernyőin 2022. augusztus 21-ig.