Nemzetközi online fotóművészeti kiállítás megnyitó, 2021.április.24

„Az Én Településem”

Az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület, partnerségben a Várpalota-i Kárpát-medence Intézet, illetve a Debrecen-i Pártium Házal ingyenes magyar nyelvű technikai, és fotóművészeti tanfolyamot szervez az első félévben Tóth István AFIAP Nagyvárad-i fotóművész vezetésével.

A képzésen a Kárpát medence magyar településein élő, fotográfiát kedvelők vesznek  részt. A tanfolyam végén 2021 júliusában Várpalotán fogják megnyitni a 100 végzős alkotásiból rendezett nemzetközi kiállítást. Az első tanfolyam végzőseinek fotóiból rendezett kiállítást februárban nyitották meg a Nagyváradi középkori Vár Fejedelmi Palotájában lévő ”Ștefan Vilidár István” Galériában (C épület).

Április 24-én, szombaton 11 órakor került sor a ötödik online tanfolyam végzőseinek alkotásaiból rendezett tárlat  megnyitójára, melyen 23 végzős vett részt Szlovákiából, Szerbiából, Magyarországról, Romániából és Ukrajnából.

A 95 vizsgaképet  Bak Attila (UA), Csala Dorottya (HU), Csépe Karolina (SRB), Csuvik Oszkár (SRB), Demjén Zsolt (UA), Fodor Lóránd (RO), Fülöp László (UA), Gorbea Dorin-Flaviu (RO), Hajdu Anna Blanka (RO), Kardos Kornélia (SK), Kerékjártó Kincső Csenge (SK), Király Mónika (RO), Kosztyi Evelin (HU), Molnár Réka (SK), Rozenfeld Tünde (SK), Sakach Alexandra (SK), Seres Bálint (RO), Szakállas-Lőrincz Bernadett (SRB), Takács Róbert (SK), Téglás Rezső (RO), Tóth János (SK), Varga Zsuzsanna (SK), dr. Vegera Melinda (HU) készítette.

Az online térben megjelenteket Tóth István AFIAP fotóművész köszöntötte. A megnyitón beszédet mondott Némethy Norbert, a Debrecen-i Partium Ház képviselője aki nagyra értékelte a fotótanfolyam technikai és művészeti szinvonalát.

Az online eseményen 16 végzős köszönte meg a tanfolyam megszervezését és azt, hogy leheteőségük volt arra, hogy részt vegyenek ezen a szinvonalas online tanfolyamon.

Az online eseményt élőben is lehetett követni az Egyesület címéről: https://www.facebook.com/EuroFotoArtAsociatieInternationala/ 

A megnyitón felszólalt Némethy Norbert a Debrecen-i Partium Ház képviselője. A megnyitó zenei pillanatait Thurzó Sándor József brácsaművész, a Nagyvárad-i Duo Varadiensis képviselője szolgálta.

Minden végzős postán fogja megkapni  az angol, illetve a szlovák, szerb, magyar, román és ukrán nyelven kiadott Okleveleket.

A résztvevők alkotásait meg lehet tekinteni a Nemzetközi Egyesület honlapján: https://www.eurofotoart.com/efa-courses/  2021. május. 18-ig.