Munkamegbeszélés Szegeden

2023. május 15-én, hétfőn délelőtt került sor a Kárpát-medence Intézet (KMI) székhelyén Dr. Szabó Pál Csaba ügyvezető elnök és Tóth István AFIAP, ESFIAP nagyváradi fotóművész a Kárpát-medencei Magyar Fotográfiai Társaság (KMFT) alelnöke közötti munkaértekezletre.

A találkozó keretén belül a nagyváradi alelnök beszámolt a 43 tagot számláló alkotóközösség egyéves eredményeiről, illetve előterjesztette a Társaság távlati és 2023. évi munkatervét, melyek közt szerepelt a közelmúltban, a Nagyváradi Középkori Várban, az EFA Kiállítási Központ Mezey Lajos Galériájában, a tagok munkáiból megnyitott Évszakok a Kárpát-medencében című kiállítás, illetve a szeptember 13–19. között megrendezésre kerülő Partiumi alkotótábor megszervezése.

A találkozás keretében döntöttek arról, hogy rövidesen elindítják a KMFT honlapját, valamint kérni fogják, hogy az új Társaság legyen az UNESCO által elismert Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP) második Regionális Tagja.  Megegyeztek abban is, hogy a KMFT reprezentatív tárlatait vándorkiállítás formájában bemutatják a Kárpát-medence Intézet partnerintézménye, a Magyar Házak Hálózat regionális kiállítótermeiben, illetve arról is, hogy a Társaság tagjai rövidesen megkapják a KMFT igazolványukat. A megbeszélés végén a 2024-es munkatervről is szót ejtettek.

(Fotó KMI)