Az online fotótanfolyam végzőseinek és előadójának kiállításmegnyitója Szegeden

A Magyar Házak Hálózathoz tartozó szegedi Délvidéki Ház aulájában került sor szombaton, március 26. déli 12 órakor a Mester és tanítványai című kiállítás ünnepélyes megnyitójára.

A tárlaton bemutatták a Tóth István AFIAP, ESFIAP nagyváradi fotóművész által vezetett Kárpát-medencei online technikai és fotótanfolyam 101 végzőseinek vizsga alkotásait, illetve az ünnepelt fotóművész jubileumi kiállításának, erre az alkalomra válogatott képeit.

Az eseményen több mint 35 magyarországi, felvidéki, erdélyi, partiumi és délvidéki végzős vett részt. A kárpátaljai fotóművészek a közismert okok miatt nem jutottak az eseményre.

A megjelent közönséget Stanik István, a Magyar Házak szakmai igazgatója köszöntötte, aki megköszönte a megjelenteknek, hogy részt vettek a történelmi eseményen és Tóth István AFIAP, ESFIAP fotóművésznek a tanfolyam példás lebonyolítását.

Ezt követően az ünnepelt nagyváradi fotóművész bemutatta a kiállított alkotásokat, majd egy-egy csokor virággal köszöntötte Török Ferenc Lászlóné Katalin rendezvény-szervezőnek a önzetlen segítségét a kiállítás megszervezéséért, illetve köszöntötte Bánházi Gyöngyi margittai festő- és fotóművészt születésnapja alkalmából.

A megnyitón fellépett a nagyváradi Duo Varadiensis kamara együtteses vezetője Thurzó Sándor József brácsaművész, aki saját átdologozásában, a Kossuth Lajos azt üzente… című népdalt, Balázs Árpád – Fa leszek… (Petőfi Sándor verse, Petőfi év tiszteletére), illetve Bihari Sándor – Ave Maria zenei műveket adta elő. Az esemény végén Fórián Andrea fotóművész Dutka Ákos – A Kárpátok dala című versét zenei kísérettel adta elő.

A kiállításmegnyitóját a Kárpát-medencei Magyar Fotográfiai Társaság alakuló ülése előzte meg.

Az eseményen Tóth István AFIAP, ESFIAP nagyváradi fotóművész ünnepélyesen adta át Dr. Szabó Pál Csaba ügyvezető elnöknek az UNESCO által elismert FIAP (Nemzetközi Fotóművészek Föderáció) érdemérmét.

Az alakuló ülés végén Dr. Szabó Pál Csaba ügyvezető igazgató megköszönte Tóth István AFIAP, ESFIAP nagyváradi fotóművész példás munkáját és átadta az általa vezetett intézmény jubileumi emlék plakettjét. Szombaton délelőtt a résztvevők egy városi fotókiszálláson vettek részt Dobronai-Fenyvessy Orsolya szegedi fotóművész vezetésével. (Fotók: Csíki János)

A Kárpát-medencei online technikai és fotótanfolyam plakátjai

Képek a szegedi kiállításról