KMFT első fotóművészeti alkotótábora Óbecsén

A délvidéki Óbecsén került sor  a Jusztin László fotóművész KMFT tagjának vezetésével  2022. július 01–03. A Kárpát-medencei Magyar Fotográfiai Társaság  (KMFT) első fotóművészeti ingyenes alkotótáborára, melyet az Óbecse község Önkormányzata  és a szegedi Kárpát-medencei Intézet – Szeged (HU), szervezett partnerségben a KMFT-vel.

A nemzetközi tábor parteneri voltak a Óbecse község Ifjúsági Iroda, a község Városi színháza és  Népkönyvtára, a helyiség Đido kultúrköre, Petőfi Sándor Magyar kultúrköre és nem utolsó sorban az óbecsei és a szabadkai TV media területi képviselete.

Az alkotótábor ünnepélyes megnyitójára pénteken, 2022 július 1. este 6 órakor került sor aVárosi színház  „Kör ” Gerber utca 2 szám Galériájában.

A Táborban 20 résztvevő volt jelen: Barát Attila (Délvidék), Bánházi Gyöngyi (Partium), Csíki János (Partium), Dobronay-Fenyvessy Orsolya (Magyarország), Erdélyi Olívia (Délvidék). Erdélyi Ervin (Délvidék), Fábián Gergely (Felvidék), Farkas Endre (Erdély), Ferenczi Éva (Felvidék), Fórián Andrea (Partium), Gál Mária (Magyarország), Guzsvány Réka (Felvidék), Jusztin László (Délvidék), Kasza Árpád (Délvidék), Kovács Orsolya (Partium), Lennert Géza EFIAP (Újvidék), Sándorné Szabó Márta (Magyarország), Tóth István AFIAP, ESFIAP (Partium), Tóth Magdolna (Partium) és Thurzó Sándor József (Partium).

Az egybegyűlteket a nagyváradi Tóth István AFIAP, ESFIAP, KMFT alenöke köszöntötte és megköszönte a szerevöknek és partnerek közreműködését. Ezt követően került sor Erdélyi Olívia királyhalomi és Jusztin László óbecsei fotóművészek,  KMFT és nagyváradi  Euro Foto Art  Nemzetközi Egyesület tagjainak csoportos kiállításának megnyitója.

Tóth István fotóművész beszédében nagyra a két fotóművész alkotásait és további sikereket kívánk az elkövetkezendő időben.

A megnyitón fellépett a helyiség Đido kultúrköre, Petőfi Sándor Magyar kultúrköre, illetve Thurzó Sándor József nagyváradi brácsaművész. A megnyitó után este 7 órakor került sor a központban lévő  Ifjúsági irodában (Gerber utca 2 szám)Az  Euro Foto Art Könykiadó gondozásában megjelent Azén településem című album bemutatása.

Tóth István AFIAP, ESFIAP főkurátor és a kiadó igazgató elismerően szólt az album művészi és technikai kiviteléröl. Szombaton 2022 július 1. este 6 órakor került a Városi színház kerthelyiségében Lennert Géza EFIAP újvidéki fotóművész , a nagyváradi  Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület tagjának életrajzi vetítettképes előadására.

Az alkotótábor ideje alatt a résztvevők számos múemléket fotografálhattak meg és készíthettek éjszakai felvételetek a csodálatos délvidéki városról. Vasárnap a reggeli órában került sor az Urosa Predica utca 8 szám alatti MappaMondovendéglőben az ünnepi bucsú reggeli után a nemzetköz tábor berekesztésére.