„Az Én Településem” album bemutatása Tokióban

A tokiói Hiltopia Art Squarea Galériában  nyitották meg 2022 október 5. a Romániai és Japán tájak és emberek című nemzetközi fotóművészeti kiállítást, melyen részt vett Tóth István AFIAP, ESFIAP az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület (EFANE) elnöke.

Az egy hetes tartozkodása alatt meglátogatta a Tokóiói Fotóművészeti Múzeumot és ennek székhelyén találkozott a világhírü intézmény elnökével Sekiji Kazuko vezető kurátorával, illetve Ahikiko Tamura és a Japán Ipari Kamara Intézet és Fotómúzeum végrehatjó igazgatójával.

A talákozó keretén belül egyeztettek arról, hogy nagyváradi EFA Könyvkiadó gondozásában megjelent albumot bekerüljenek Tokóiói Fotóművészeti Múzeum állandó gyűjteményében, köztük az  Az én településen című fotóművészeti album is.

A Hotel Rose Garden Shinjuku vendéglőjében megtatott záró ünnepség keretén belül a Japán Fotóművszeti Szövetség díszoklevelét vehette át ennek elnökétől Yoshikazu Aoki fotóművésztől.

Kárpát-medencei Magyar Fotográfiai Társaság (KMFT) alelnökeként két órás magyar nyelvü worshopot tartott a yokohamai Ryuichi Tazaki fotóművész a Japán Duna Fotóklub elnök által vezetett klub tagjai  számára.

A japán nyelvű fordítást a yokohamai Fotóklub elökének fia, Tazaki Katsya klubtag biztosította. A találkozó keretén belül a KMFT alelnöke  bemutatta a résztvevőknek a nagyváradi  Euro Foto Art Könykiadó gondozásában megjelent Az én településen című fotóművészeti albumot.

A résztvevők kérdése Tóth István fotóművész bemutatta az általa vezetett Kárpát-medencei fotótanfolyamot, melyen 2021-ben 100 fotográfiát kedvelő vett részt Délvidékről, Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, Magyarországról és Partiumból,  majd átadta az album egy-egy példányát minden résztvevőnek.