MAFOSZ hírlevél az aktuális pályázatokról

Év Magyar Fotója – Év Magyar Fotósa 2024

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége a korábbi nagysikerű pályázatai nyomán 2024-ben újra meghirdette a MAFOSZ Év Magyar Fotója – Év Magyar Fotósa fotóművészeti pályázatot. A pályázat nyilvános, arra minden magyar állampolgár vagy magát magyarnak valló hivatásos és amatőr fotós egyénileg nevezhet.

ÉMFborito

Kategóriák között szerepel: Portré és zsáner, Szoció, Sport, Természet, Tájkép, Városkép és épületfotó, Felülnézet, valamint Magyarság és Kitekintő kategória.
Részletes pályázati kiírás.
Regisztráció, képfeltöltés időpontja: 2024. július 15–31-éig
(Olvassák el a pályázati segédletet is, hogy egyérteműbbek lehessenek a kiírásban tömören megfogalmazott feltételek!)
Pályázati segédlet – Gyakran ismételt kérdések
. A pályázat célja, hogy a pályázók közel egy adott év terméséből válogassanak. Ezért nem lehet pályázni 2022-ben vagy 2022-től korábban nyilvánosságra hozott alkotásokkal. A pályázatra egy szerző által beküldhető pályaművek maximális száma: egy kategóriában legfeljebb 5 kép. A pályázati anyagokat a pályázók regisztráció tölthetik majd fel a fotópályázati oldalra, JPG formátumban, sRGB színmódban. A pályázatra feltölthető képek hosszabbik oldala pontosan 3500 pixel.

A teljes kiírás elolvasható: https://www.mafosz.hu/emf/459-ev-magyar-fotoja-ev-magyar-fotosa-2024.html

MAFOSZ Év Fotográfusa és Év Fotóművészeti Alkotócsoportja

A MAFOSZ Év Fotóművészeti Alkotócsoportja 2024 és Év fotográfusa 2024 beadási határideje 2024. július 20.

Az önértékelés időszaka 2023. július 1-től 2024. június 30-ig terjed. A szabályzatok és önértékelő táblázatok megtalálhatók a MAFOSZ-menü, szabályzatok almenüjében is. A MAFOSZ évente kiadja az Év Fotóművészeti Alkotócsoportja és az Év fotográfusa cím 2. és 3. helyét is, nyilvántartásaiban rögzíti.

Ez egy kiváló lehetősége az alkotócsoportoknak, hogy felmérjék tevékenységüket, munkájukat. 

Az Év Fotóművészeti Alkotócsoportja (ÉFA)
ÉFA kitüntetési szabályzat (doc)
Önértékelő táblázat és egyéni alkotók értékelése (xls), klubrészletező (xls)

A szabályzatot és értékelési rendszert úgy alakítottuk ki, hogy a pályázatok képelfogadásai mellett nagyobb hangsúlyt kapjanak a fotópályázatok, kiállítások rendezése, szakmai programok tartása stb. A 2019. évi Közgyűlésen ennek még nagyobb hangsúlyt kívánt adni a MAFOSZ.

A pályázat csak a MAFOSZ által kialakított excel Értékelő táblázatban (xls formátumban) adható be digitálisan. Az összesítő táblázat darab (fő) oszlopának kitöltésével a pontszám cellákat az Excel automatikusan tölti ki. ÚJDONSÁG: Az önértékelő táblázat munkalapjai (Excel alsó sor) tartalmazzák az egyes tagok tevékenységét bemutató „egyéni alkotók részletező” táblázatokat (Alkotónként egy-egy munkalapot kell kitölteni, s a darabszámot a program összesíti a főlapon. Az önértékeléshez tartozik az alkotócsoport előző évi munkáját bemutató „klubrészletező”. Kérjük, e táblázatokat használják, ne másolják át másik állományba, vagy ne konvertálják másik programba. (Az értékelő táblázat főlapját postai úton is meg kell küldeni: 2051 Biatorbágy, Jókai u. 12.)

A pályázat benyújtásának helye: MAFOSZ elnöke: fotoselet2@gmail.com.

Az Év fotográfusa
Új Év fotográfusa szabályzat (doc)
3 lapos Önértékelő táblázat (xls)

A szabályzat szerint 1., 2. és 3. díjat is kiad a MAFOSZ.

A pályázat csak a MAFOSZ által kialakított excel Értékelő táblázatban (xls formátumban) adható be digitálisan. Az összesítő táblázat darab és pontszám celláit az Excel automatikusan tölti ki a következő oldalak Hazai és FIAP fülein felsorolt elfogadások és díjak alapján. Kérjük, e táblázatot használják, ne másolják át másik állományba, vagy ne konvertálják másik programba. (Az értékelő táblázat főlapját postai úton is meg kell küldeni: 2051 Biatorbágy, Jókai u. 12.)

A pályázat benyújtásának helye: MAFOSZ elnöke: fotoselet2@gmail.com.

A teljes kiírás elolvasható: https://www.mafosz.hu/2-uncategorised/281-efa-efa.html

Aktuális fotópályázatok

PÁLYÁZATBEADÁSI HATÁRIDŐ 
„A MUNKA VILÁGA” XV. – 20242024. szept. 2.T2024/09
9. Házunk – Hazánk 20242024. aug. 14.V2024/09
Fény – Árnyék2024. aug. 11.T2024/04
Közösség – Identitás 2024 fotópályázat2024. aug. 4.T2024/07
Év Magyar Fotója–Év Magyar Fotósa2024. július 31.V2024/10
https://www.mafosz.hu/38-fotopalyazatok/384-aktualis-fotopalyazatok.html